Prémium kategóriás csapágyak

A Hungaro-Rolling Csapágy Kft. 2009-től szerződött disztribútora az osztrák NKE Austria Gmbh- nak. Egyaránt folytatunk kis- és nagykereskedelmi tevékenységet. Az NKE prémium kategóriás csapágyak új alternatívát jelentenek a hazai csapágypiacon, örömünkre szolgál, hogy a felhasználók köre folyamatosan bővül.
Csapágy üzletünk több mint húsz éves fennállása óta kiemelt forgalmazója a japán IKO (IKO Nippon Thompson Co. Ltd.) gyártónak, mely különösen a lineáris technika terén nyújt kifinomult, minőségi megoldásokat valamint gömbcsuklók, tűgörgős csapágyak, támasztógörgők tekintetében igen erőteljes az IKO gyártmányok jelenléte.
Miskolci csapágy üzletünk erőssége a precíziós orsócsapágyak kereskedelme, melyek esetében széles gyártmánypalettát vonultatunk fel, az alábbi gyártókat kiemelve: IBC, SLF, NACHI
Elengedhetetlen, hogy a nagy múltú NSK, SKF, FAG, INA, NTN, KOYO, TIMKEN gyártókat is kiemeljük, melyek esetében kedvező árakat és szállítási feltételeket nyújtunk európai illetve tengerentúli beszállítóink jóvoltából.

Középkategóriás csapágyak

Szeretnénk fenntartani a közkedvelt középkategóriás csapágyak meglétét a jól ismert ZKL gyártmányok forgalmazásával.

Csapágyak általános felhasználásra

Kínálatunk természetesen kiterjed a kisebb igénybevétel esetén gazdaságosan alkalmazható általános felhasználási kategóriájú csapágyakra is. Ebben a szegmensben kiemelt partnerünk a KBS.

Csapágyipari kínálatunk

1. Gördülőcsapágyak

 • Golyóscsapágyak (mélyhornyú, beálló, ferde hatásvonalú, négypont érintkezésű, axiális)
 • Hengergörgős csapágyak (radiális, axiális)
 • Hordógörgős csapágyak (radiális, axiális)
 • Tűgörgős csapágyak (radiális, axiális)
 • Támasztógörgők, vezetőgörgők
 • Y csapágyegységek
 • Járműipari csapágyak

2. Siklócsapágyak

3. Gömbcsuklók

4. Csapágyházak, csapágytartozékok

5. Lineáris technika

 • Lineáris profilvezetékek
 • Lineáris tengelyek, csapágyak
 • Golyósorsók

6. Speciális igényeknek megfelelő csapágyak

 • Rozsdamentes csapágyak
 • Hőálló csapágyak
 • Szerszámgépipari csapágyak
 • Szabadonfutók
 • Műanyag csapágyak
 • Villamosan szigetelt csapágyak

IKO csapágyak

A Nippon Thompson Co. IKO márkája világelső a tűgörgős csapágyak és a lineáris rendszerek gyártásában.
Az IKO az 1950-es évek végétől japán piacvezetőként nemzetközi hírnévre tett szert a precíziós csapágyak piacán.
Minthogy a cég Európában több raktárat is üzemeltet, többek között Németországban, gyorsan és hatékonyan tudja ellátni a felmerülő igényeket.

IBC csapágyak

Az IBC mára Németország második legnagyobb csapágygyártójának számít.
Termékeit folyamatosan fejleszti, különösen a precíziós csapágyak, illetve a lineáris technika területén.
A gyártó jelentős németországi raktárkészletének köszönhetően a szállítási feltételek kedvezőek, a raktárról szállítható precíziós orsócsapágyak választéka szinte egyedülálló európai viszonylatban.

NKE csapágyak

Az NKE márka mára öt kontinens mintegy hatvan országában van jelen, számos disztribútor tart napi kapcsolatot a gyárral, többek között cégünk, a Hungaro-Rolling Csapágy Kft. is hivatalos NKE disztribútorként szolgálja ki partnereit.
Az NKE termékpalettáján megtalálhatóak az úgynevezett „normál” csapágyak.
Az NKE márka jelen van a legkülönbözőbb iparágak területén, csapágyait használják többek között a szivattyúk, sebességváltók, mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó cégek, illetve NKE termékek épülnek a nehézipar, a vasút valamint a szélenergia területén használatos berendezésekbe is.

SLF csapágyak

A Spindel- und Lagerungstechnik Fraureuth Gmbh (SLF) cég kínálatában szerepelnek 40-1600 mm átmérőjű csapágyak, normál és speciális kivitelben egyaránt. Számos partnerünknek szállítjuk az SLF kiváló minőségű termékeit, kiemelten a villamosan szigetelt csapágyakat illetve a precíziós orsócsapágyakat. Az SLF termékkínálatában megtalálhatóak a speciális golyósorsók is.

FLI csapágyak

A France Linéaire Industrie (FLI) gyártmánykínálatában egyaránt megtalálhatóak a precíziós tengelyek, a golyósorsók, illetve a támasztógörgők.
Lineáris technikai termékeik többek között csomagoló- és szerszámgépekbe, mérőműszerekbe valamint vágógépekbe épülnek be.

BECO csapágyak

A Beco s.r.l. egy olasz csapágygyártó cég, mely 20 éves gyártói tapasztalatot tudhat magáénak. BHT gyártmányú csapágyai akár 450 Celsius fokig hőállóak. A márkanév a B=Beco H=High T=Temp rövídítésből született. A cég további két márkája: a BSS márkanév, mely rozsdamentes csapágy típusokat jelöl, illetve a BJ márka, mely beálló csapágyakat kínál.

NACHI csapágyak

A japán Nachi cég 1928 óta van jelen a piacon. Prémiumkategóriás csapágyakat kínál. Köszönhetően a ténynek, hogy már az alapanyaggyártástól kezdik a folyamatokat és minden alkatrészt saját maguk gyártanak le, minden szükséges technológia rendelkezésükre áll, hogy fejlesszék termékeiket. A NACHI brand magas minőséget jelent a csapágypiacon. A Nachi gyárt többek között mélyhornyú golyós-, ferde hatásvonalú, beálló, hengeres, illetve kúpgörgős csapágytípusokat.

NSK csapágyak

Az NSK gyártotta le az első japán golyóscsapágyat. Napjainkban az NSK gyártmány világszerte ismert, prémium kategóriás csapágyakat jelent. A gyár a sztenderd csapágytípusokon kívül kínál még többek között szuper precíziós csapágyakat, nem mágneseződő csapágyakat, az acélgyártásban használatos csapágytípusokat, illetve speciális környezetben -például vákuumban, savas vagy porral szennyezett környezetben, illetve magas hőmérsékleten- használatos csapágyakat is.

Kiemelt márkák

További márkák